Zalmkroketjes met kruidensausje

Lekker elke dag
45 min.

Noodzakelijke ingrediënten

MILBONA Volle melk (fles)
MILBONA Volle melk (fles)
1l - 0,89 €/l
0.89
BIO peterselie
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Limoenen (verpakt per 3)
Limoenen (verpakt per 3)
Per 3 - 0,79 €/St.
0.79
Munt in pot
Munt in pot
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Crémant de Bourgogne AOP
Crémant de Bourgogne AOP
75cl - 10,65 €/l
7.99
OCEAN SEA Noorse gerookte zalm ASC
3.59
BIO bieslook
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Sjalotten
Sjalotten
500g - 1,98 €/kg
0.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

PRIMADONNA BIO Spaanse olijfolie
2.99
KANIA Mayonaise
KANIA Mayonaise
500ml - 2,38 €/l
1.19
BELBAKE Paneermeel
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29
ChanteSel Fijn keukenzout
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
KANIA Nootmuskaat
KANIA Nootmuskaat
45g - 12,89 €/kg
0.58
KANIA Gemalen zwarte peper
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
BELBAKE Patisseriebloem
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
MILBONA Roomboter ongezouten
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59


    Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
    Als dat niet Simpl was!

    Zalmkroketjes met kruidensausje
    Lekker elke dag

    Ingrediënten

    •  2 sjalotten 
    •  150 gram tarwebloem 
    •  800 ml volle melk 
    •  2 el peterselie 
    •  1 el bieslook 
    •  1 el munt 
    •  1 el limoensap 
    •  200 gram gerookte zalm 
    •  2 eieren 
    •  0,5 tl nootmuskaat 
    •  150 gram paneermeel 
    •  6 el mayonaise 
    •  75 cl champagne 
    •  100 gram boter 
    •  olijfolie 
    •  peper 
    •  zout 
    Mail

    Een lekker recept gevonden? Stuur het door!

    Vul onderaan het e-mail adres in met wie je dit Simpl recept wil delen.

    Bereiding

    Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

    1. Verhit een scheutje olijfolie met de boter. Bak de sjalotten glazig. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er in delen en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Laat 10 minuten zachtjes inkoken. Roer er de zalm en de peterselie onder en kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
    2. Beboter een platte schaal en giet er het mengsel in. Dek af met huishoudfolie en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Rol kroketjes van het koude mengsel. Doe het paneermeel in een diep bord. Kluts de eieren in een ander diep bord. Rol de kroketjes losjes door het paneermeel, vervolgens door het eiermengsel en tot slot nog eens door het paneermeel. Zet de kroketjes 30 minuten koel.
    3. Frituur de kroketten ongeveer 3 minuten in de friteuse tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
    4. Meng de bieslook, de munt en het limoensap onder de mayonaise en serveer bij de kroketjes. Serveer hierbij een glaasje champagne.

    Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

    Smakelijk!