Zalmkroketjes met kruidensausje

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

0.89
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Limoenen (verpakt per 3)
Per 3 - 0,89 €/St.
0.89
Munt in pot
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
Crémant de Bourgogne AOP
75cl - 10,65 €/l
7.99
3.59
BIO bieslook
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Sjalotten
500g - 2,30 €/kg
1.15

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

2.99
KANIA Mayonaise
500ml - 2,38 €/l
1.19
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
KANIA Nootmuskaat
45g - 12,89 €/kg
0.58
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 14,40 €/kg
0.72
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 150 gram tarwebloem
  • 800 ml volle melk
  • 2 el peterselie
  • 1 el bieslook
  • 1 el munt
  • 1 el limoensap
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 150 gram paneermeel
  • 6 el mayonaise
  • 75 cl champagne
  • 100 gram boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
45

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

Kooktijd: 45 min.
Extra tijdsinformatie: 2 uur koelen

  1. Verhit een scheutje olijfolie met de boter. Bak de sjalotten glazig. Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar tot er een koekjesgeur vrijkomt. Giet er in delen en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Laat 10 minuten zachtjes inkoken. Roer er de zalm en de peterselie onder en kruid met het nootmuskaat, peper en zout.
  2. Beboter een platte schaal en giet er het mengsel in. Dek af met huishoudfolie en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast. Rol kroketjes van het koude mengsel. Doe het paneermeel in een diep bord. Kluts de eieren in een ander diep bord. Rol de kroketjes losjes door het paneermeel, vervolgens door het eiermengsel en tot slot nog eens door het paneermeel. Zet de kroketjes 30 minuten koel.
  3. Frituur de kroketten ongeveer 3 minuten in de friteuse tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng de bieslook, de munt en het limoensap onder de mayonaise en serveer bij de kroketjes. Serveer hierbij een glaasje champagne.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!