Zoete aardappelkoekjes met pulled pork

Lekker elke dag!
50 min.

Noodzakelijke ingrediënten

Varkenshaasje
Varkenshaasje
Per stuk (ca 330g) - 8,39 €/kg
3,96
-30%
2.77
MILBONA Zure room
MILBONA Zure room
200g - 4,95 €/kg
0.99
Rode uien
Rode uien
1kg - 1,45 €/kg
1.45
BIO peterselie
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO thijm
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
Zoete aardappelen
Zoete aardappelen
Per stuk (ca. 400g) - 2,79 €/kg
1.12

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

KANIA Gemalen witte peper
KANIA Gemalen witte peper
50g - 13,00 €/kg
0.65
Heinz Heinz tomaten ketchup
Heinz Heinz tomaten ketchup
500ml - 3,86 €/kg
2.20
KANIA Dijon mosterd
KANIA Dijon mosterd
440g - 1,20 €/kg
0.53
ChanteSel Fijn keukenzout
ChanteSel Fijn keukenzout
750g - 0,52 €/kg
0.39
BELBAKE Patisseriebloem
BELBAKE Patisseriebloem
1kg - 0,35 €/kg
0.35
BELBAKE Fijne kristalsuiker
BELBAKE Fijne kristalsuiker
1kg - 0,75 €/kg
0.75
FERME FLEMENT Biologische eieren
FERME FLEMENT Biologische eieren
6 stuks - 1,79 €/St.
1.79
Verse knoflook
Verse knoflook
250g - 5,16 €/kg
1.29
MIKADO Azijn
MIKADO Azijn
1,5l - 0,33 €/l
0.49

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • zonnebloemolie


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!

Zoete aardappelkoekjes met pulled pork
Lekker elke dag!

Ingrediënten

voor de pulled pork

  • 500 gram varkenshaasje
  • 400 ml ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 4 el suiker
  • 200 gram zure room
  • takjes peterselie
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Voor de aardappelkoekjes

  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el thijm
  • 4 el bloem
  • 2 eieren
  • zout
Mail

Een lekker recept gevonden? Stuur het door!

Vul onderaan het e-mail adres in met wie je dit Simpl recept wil delen.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de ketchup al roerend met de mosterd, azijn en suiker. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje in gelijke stukken van 10 cm en kruid met peper en zout. Schroei het vlees langs alle kanten dicht in hete olie. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 40 minuten, afgedekt met aluminiumfolie, in de oven.
  3. Meng de rode ui, de knoflook, de tijm, de bloem en de eieren onder de geraspte zoete aardappelen en kruid met zout. Verhit een scheutje olie en bak goudbruine koekjes van het aardappelmengsel. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier.
  4. Kruid de zure room met peper en zout. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  5. Breng op smaak met peper en zout en meng er de saus onder. Schep op elk aardappelkoekje een schep van de zure room en een lepel pulled pork en werk af met een takje peterselie.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel. Smakelijk!