Zomerse gehaktballen met zongedroogde tomaat

Zomer

Noodzakelijke ingrediënten

Varkens- en rundgehakt
500g - 6,98 €/kg
3.49
BIO komkommer
Per stuk (ca. 400g) - 1,29 €/St.
1.29
Rode uien
1kg - 1,79 €/kg
1.79
BIO thijm
Per bussel - 0,99 €/St.
0.99
BARESA Halfgedroogde tomaten
150g - 13,27 €/kg
1.99

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

3.19
FERME FLEMENT Eieren vrije uitloop
6 stuks - 0,99 €/St.
0.99
MILBONA Roomboter ongezouten
500g - 9,18 €/kg
4.59
KANIA Kippenbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
KANIA Gemalen witte peper
50g - 13,00 €/kg
0.65
KANIA Gedroogde oregano
7.5g - 53,33 €/kg
0.40
BELBAKE Paneermeel
400g - 0,73 €/kg
0.29


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 800 gram varkens -rundgehakt
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 rode uien
  • 2 eieren
  • 85 gram paneermeel
  • 5 gram gedroogde oregano
  • 5 gram tijmblaadjes
  • 100 gram boter

Voor de saus

  • 200 gram zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 dl kippenbouillon
  • 5 gram tijmblaadjes
  • 1 dl olijfolie
  • peper

Voor de salade

  • 1 komkommer
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 1 rode ui, in reepjes
  • 10 gram gedroogde oregano
45 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de gehaktballen:
    Meng alle ingrediënten in een mengkom en vorm 8 gelijke gehaktballen. Kleur ze in de boter en gaar gedurende 15 à 20 min. verder in de oven.
  3. Maak de saus:
    Stoof de ui en de zongedroogde tomaten in de olijfolie. Giet er de bouillon bij en laat kort doorkoken. Werk af met de tijm en breng op smaak met de peper. Mix glad.
  4. Schil de komkommer en snijd overlangs. Verwijder de zaadjes en snijd in gelijke plakjes. Meng met de ui, oregano en zongedroogde tomaten voor de salade.
  5. Schik de saus met daarop de gehaktballen en serveer er de salade bij.


TIP: Lekker met goudgeel gefrituurde kroketten.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!