Zweedse gehaktballetjes met aardappelpuree

Lekker elke dag

Noodzakelijke ingrediënten

Rund- en varkensgehakt
500g - 7,38 €/kg
3.69
CHEF SELECT Aardappelpuree
500g - 3,98 €/kg
1.99
BIO peterselie
Per bussel - 1,25 €/St.
1.25
BIO uien
750g - 1,45 €/kg
1.09
MILBONA Kookroom 15%
250ml - 3,16 €/l
0.79

Dit heb je misschien nog thuis liggen?

Verse knoflook
250g - 5,40 €/kg
1.35
4.59
KANIA Gemalen zwarte peper
50g - 13,80 €/kg
0.69
KANIA Vleesbouillon
120g - 3,25 €/kg
0.39
BELBAKE Tarwebloem
1kg - 0,37 €/kg
0.37
KANIA Dijon mosterd
440g - 1,20 €/kg
0.53
KANIA Tomatenketchup
500ml - 1,38 €/l
0.69

    Deze ingrediënten moet je thuis hebben

  • 1.25 el paneermeel
  • 0.25 tl gedroogde oregano


Je ingrediënten zijn toegevoegd aan je winkelmandje.
Als dat niet Simpl was!


Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 5 el paneermeel
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 250 ml runderbouillon
  • 2 el tarwebloem
  • 100 ml kookroom
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • boter
  • peper en zout
  • 1000 gram aardappelpuree
  • peper en zout
40 min.

Bereiding

Simpel koken met Lidl producten? Zo doe je het.

  1. Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, 2/3 van de peterselie, de oregano en de look. Doe er het ei bij en meng goed.
  2. Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Haal de balletjes uit de pan.
  3. Doe de bloem in de pan en laat al roerend garen. Giet er de runderbouillon en room bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met de ketchup en mosterd. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de balletjes terug in de pan. Werk af met de resterende peterselie.
  5. Verwarm de aardappelpuree gedurende 5 minuten in de magneton.

Begin je al te watertanden? Leg de ingrediënten in één klik in je winkelmandje en tover dit gerecht vandaag nog op tafel.

Smakelijk!